Johdattelijat

Olemme saaneet mukaan laajan joukon asiantuntijoita ja Oman Elämänsä Johtamiseen Johdattelijoita. Järjestäjinä tuomme toki omat alustuksemme ja workshopimme ohjelmaan, mutta hohdokasta on upea vierailevien Johdattelijoiden joukko, joka vielä täydentyy syksyyn mennessä. Julkaisemme tällä sivulla teemaluentojen ja teemaworkshopien osaajat. Tervetuloa upeat Johdattelijamme!

Tiina Parviainen, tutkija ja johtaja

Toivotamme tervetulleeksi upeiden Johdattelijoiden joukkoon Aivotutkimuskeskuksen johtaja, yliopistotutkija Tiina Parviaisen.

”Kehon ja aivojen vuorovaikutus elää tiedemaailmassa uutta tulemistaan: teoria ”kehollisesta kognitiosta” saa moderneja sovelluksia. Suolen, sydämen ja koko kehon toiminnan yhteyttä aivoihin tutkitaan osana psyykkistä ja somaattista terveyttä, ja liikunnan merkitys oppimiselle on osoitettu. 

Viestinkulku kehosta aivoihin näyttää olevan vähintään yhtä tärkeää kuin aivojen ohjaus kehoon päin. Ihmisen tiedonkäsittelyn pyhättö, aivot, on siis otettu ulos lasipurkistaan ja asetettu paikalleen osaksi muuta elimistöä. Ja mikä tärkeintä, yksilö nähdään myös erottamattomana osana yhteisöä.” 

Näin hän kirjoittaa mm. tuoreessa elokuun blogissaan 
https://jyunity.fi/ajattelijat/aivot-ulos-lasipurkista/

Tiinan mukaan kehon ja aivojen mittaaminen on vahvistanut ymmärrystä siitä, että tarvitsemme tietoa yksilöllisistä eroista ja vaiheluista. Teknisillä laskentakaavoilla voidaan ”mennä metsään” ilman yhä tarkempaa, monitieteistä tutkimusta. Aivot ja keho kehittyvät, kuormittuvat ja palautuvat kaikilla eri tavoin. On myös yhä selvempää, että aivot ulottuvat päästä varpaisiin ja ihmistä on tarkasteltava kokonaisuutena. Tutkittavaa löytyy koko ajan lisää. 

Huolimatta tutkijan analyyttisesta työotteesta Tiina on kiinnostut kuulemaan, näkemään ja kokemaan ilmiöitä ympärillämme laaja-alaisesti ja uteliaasti heittäytyen. Lead&Livessä hän heittäytyy kanssamme ulos tutkimuskeskuksesta, tuoden sen osittain mukanaan. Hän ihmetteleee näkökulmansa kautta kanssamme, miten Keho, Mieli, Aivot  liittyvät Oman Elämänsä Johtamiseen.

Tule siis kuulemaan uusinta tutkimustietoa Tiinan johdolla. Miten mielenkiintoista! 

Maija-Riitta Ollila, filosofi

Johdattelijaksi ja puhujavieraaksemme saapuu myös filosofi Maija-Riitta Ollila. Maija-Riitta on perehtynyt etiikkaan, valtaan ja johtajuuteen tutkimalla, kirjoittamalla ja kouluttamalla. Viimeisimmässä kirjassaan hän käsittelee tekoälyn etiikkaa.

Lead&Live -tapahtumassa hän pohtii Ihmisyyden tulevaisuus -otsikolla millaiseksi ihmisyys on muuttumassa, kun teknologia mahdollistaa ihmisen parantelun monin eri tavoin. Hän kysyy mm.

Onko meistä tulossa yli-ihmisiä – vai sittenkin tekoälyn orjia? Miten johtaminen muuttuu, kun työyhteisön jäseninä toimivat myös tekoälysovellukset? Miten voisimme olla enemmän ihmisiä kuin ennen? Miksi elän tulevaisuutta juuri tällä hetkellä?

Miten upeaa! Toivotamme Maija-Riitan lämpimästi tervetulleeksi Lead&Live -tapahtumaan.

Arto Pesola, liikuntatieteilijä

Arto kysyy: “Miksi istuminen on vaarallista? Ja mitä hyötyä istumisen vähentämisestä on myös liikunnan harrastajalle?”

Tunnin liikuntasuoritus ei korvaa 11 tunnin istumista päivässä. Ihmisillä on valtava potentiaali istumisen vähentämisessä ja terveysriskien ehkäisemisessä sitä kautta. Arton toiminnallisella luennolla opit kuinka pienikin istumisen sijaan harjoitettu aktiivisuus auttaa sinua pysymään terveenä ja treenaamaan tehokkaammin!

Arto Pesola (LitT, liikuntafysiologi) toimii Active Life Labin tutkimuspäällikkönä Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulussa. Arton tutkimusaiheena on istumisen vähentämiseen tähtäävien toimien potentiaalin selvittäminen elämänkulun eri vaiheissa hyvinvointiteknologiaa hyödyntäen. Oppien jalkauttamisen yhteistyökumppaninaan on Fibion Oy. Luomuliikunnan vallankumous (Fitra 2013) ja Luomuliikunnan työkirja (Fitra 2015) kirjoistaan Arto on saanut  laajaa huomiota ja ne on käännetty kansainväliseen levitykseen. 

Tervetuloa Arto – toivomme, että innostat meidät kaikki liikkumaan vallankumouksellisesti!

Juho Risku, yrittäjä, sijoittaja ja kiipeilijä

Juho liidaa itsensä myös Lead&Liveen!

Meillä on ilo julkaista ja toivottaa tervetulleeksi Lead&Live Johdattelijoiden joukkoon myös sijoittaja, sarjayrittäjä, kasvuyritysvaikuttaja ja kiipeilijä Juho Risku, Butterfly Venturesin tiimistä.

Juho on aloittanut yrittäjäuransa varhain. Hän on ollut mukana lukuisissa suomalaisissa ja kansainvälistyneissä start-upeissa, sijoittajana, johdossa ja operaatioissa, erityisesti teknologiayrityksissä. Hänet tunnetaan energisenä, nopeana ja visionäärisenä sekä optimistisena persoonana.

Lead&Livessä Juho kertoo siitä mistä hän harvemmin pääsee kertomaan – koska enemmänkin aikaa menee tämän asian kokemiseen – eli intohimoisesta elämäntyylistään kiipeilijänä.

Mille kaikelle kiipeilijän elämäntapa antaa tilaa? Miten voi viettää suuren osan vuodesta kiikkuen vuorilla ja olla silti tavoitettavissa liike-elämässä? Mitä kiipeilijä pääsee kokemaan liidatessaan eteenpäin tai pakittaessaan tilanteen tullessa eteen.

Tervetuloa Juho – odotamme innolla Sinun tarinaasi ja hurjia kuviasi matkasi varrelta.

https://butterfly.vc/team/member/juho-risku/ww

Christa Könönen, valo- ja videokuvaaja

Christa rakentaa tarinoita ihmisistä ja elämästä. Hän on nuori jyväskyläläinen valokuvaaja ja taidehistorian opiskelija, jolla kulkee kamera mukana joka paikassa. Kiinnostus valokuvaamiseen heräsi Christan oman muoti-blogin kautta 2011, jolloin hän osti ensimmäisen oman kameran. Pikkuhiljaa kuitenkin itsenä kuvissa oleminen alkoi vaihtua kameran taakse, muiden ihmisten kuvaamiseen. Lead&Live -tapahtumassa Christa kuvaa näkemäänsä ja kokemaansa. Osallistujina näemme hänen tulkintansa, olemme osa tarinaa ja saamme kokea sen. 

www.bychristak.com

Helena Pöllänen, koomikko ja viestinnän asiantuntija

Helena on tunnettu Stand-Up -komiikastaan. Lead&Live -tapahtumassa näemme ja kuulemme Helenalta täysin uutta näkökulmaa, joka herättää toimimaan elämässä juuri nyt, omilla ehdoilla. Helena lanseeraa tapahtumassa omakohtaista tarinaa sisältävän vaikuttavan luennon ja workshopin: Mikä sinua johtaa – kokemuksia häpeästä? Helena on koomikon työn lisäksi myös viestinnän ja työyhteisöjen kouluttaja. Tervetuloa Helena, on ihan huippua saada Sinut elämämakuiseen tapahtumaamme!

Koomikko Helena Pöllänen

Annukka Lantto, ravintovalmentaja ja johtaja

Annukka on ravintovalmentaja. Hän on perehtynyt syvällisesti ravitsemukseen ja ravintovalmennukseen FLT-ravintovalmentajana sekä terveystieteen maisteriopinnoissaan. Hän on ollut koko elämänsä ajan tekemisissä ravitsemuksen, ruokaelämyksien ja ruuan sosiaalisen ulottuvuuden kanssa, toimiessaan yritysjohtajana elintarvike- ja ravintola-alalla. Annukka on myös johtamisen ja hallitustyön ammattilainen,  ja hän tuntee hyvin työelämän vaatimukset itsen ja muiden johtamisessa. Hän on myös nuoruusajan kilpaurheilija uinnissa ja nykyisin aktiivisesti liikkuvien kolmen energisen lapsen äiti. Annukka on valovoimainen ja kysytty puhuja sekä kouluttaja.

http://www.annukkalantto.fi

Elina Pihlajamäki, kehon ja liikkeen ammattilainen

Elina on kehonhuollon “mestarisäveltäjä ja kapellimestari”. Hänellä on pitkä ja intensiivinen elämänura ihmisten kehonhuollon ja -tuntemuksen parissa monialaisessa hyvinvointiyrityksessään Efector Oy:ssä. Elina on liikuttanut jo tuhansia onnekkaita studiollaan, arjessaan ja työpaikoilla. Hän on tunnettu erityisesti Method Putkisto Studiostaan Jyväskylässä. Elinan ohjaus on kuin runoutta ja filosofiaa. Tule siis oppimaan mestarin ohjauksessa nyt ainutlaatuisella tavalla.

https://www.methodputkistojkl.fi

Tuuli Kirsikka Pirttiaho, valmentaja ja johtamisen kehittäjä

Tuuli Kirsikkaa kuvaa parhaiten rohkea monialaisuus. Hän on toiminut lukuisissa johtamistehtävissä ja asiantuntijana liike-elämän tehtävissä, erityisesti liiketoiminnan, johtamisen, markkinoinnin ja viestinnän edistäjänä. Tällä hetkellä hän kutsuu toimintaansa Hyvinvoinnin, Hyvintoiminnan, Hyvinviestimisen ja  Hyvinjohtamisen Muotoiluksi. Tuuli Kirsikka on kehittänyt myös johtamisen ja itsen johtamisen valmennusmenetelmiä ja hän on mm. kansainvälisen Co-Active Coaching metodin -valmentaja. Tapahtumassamme Tuuli Kirsikka lanseeraa uusimman kirjansa ja sen työkalut: Be Your Own Best Coach!

https://www.thewind.fi

Karoliina Lahdenperä, tanssija ja tanssinopettaja

Inspiroiva Karoliina johdattaa meidät käsittelemään omaa tarinaamme tanssilla. Hän kertoo: “Omasta kokemuksesta tiedän, kuinka suuri vaikutus tanssimisella on omaan mielen sisäiseen maailmaan. Tanssi on ollut minulle aina tervejärkisenä pysymisen ehto. Kehon liikkeiden synnyttämä mielihyvä on tanssiaddiktioni suurin ja tärkein syy sille, miksi haluan välittää tanssin ilosanomaa myös oppilaille. Pyrin inspiroimaan, motivomaan ja rohkaisemaan oppilaita: löytämään omat voimavarat, erityispiirteet sekä vahvuudet liikkeiden loputtomassa maailmassa.”

Karoliinan mukaan jokaisella on yksilöllinen tapa tuottaa liikettä. Liikkuminen on jokaisen ihmisen oikeus ja velvollisuus. Jokaisesta arkisestakin liikkeestä syntyy tanssia heti, kun annat liikkeelle huomion ja suunnan! Tämä tarkoittaa sitä, että jokaisessa meissä asuu synnynnäinen Uniikki Tanssija.

Lead&Live -tapahtumassa on mahdollista tulla mukaan Karoliinan ainutlaatuiseen Lyrical Jazz – lyyristä tarinankerrontaa -workshopiin rakentamaan omaa mielen ja kehon yhteyttä! Sopii myös aloittelijoille, ja sellaisille joille tanssillinen liike ja tarinankerronta olisi ihan uuttakin.

https://www.skilldcompany.fi

Tapu Holttinen, Happy Rain Woman

Tapu kutsuu itseään ja ajatteluaan myös nimellä Happy Rain Woman. Hän on yrittäjä, kouluttaja, ammatillinen opettaja sekä yrittäjyyden yhteiskuntavaikuttaja jolla on kauppatieteiden korkeakoulutus. Erityisen kiinnostunut Tapu on auttamaan organisaatioita, johtajia ja esimiehiä rakentamaan “onnellisen sateen kulttuuria” johtamiseen ja ihmisten oppimiseen työelämässä. Lead&Live -tapahtumassa Tapu fasilitoi onnellisena johtamisesta Happy Rain Moment -workshopissa. Tapu uskoo siihen, että vain onnellistamalla ensin itsensä voi tuottaa onnellisuutta toisille. Kuinka mielenkiintoista!

https://www.tapuholttinen.fi 

Jan-Erik Tarpila, valmentaja

Jan-Erik on valmentaja ja fasilitoija, joka auttaa meitä luomaan olemisen ja kokemisen taidon tyhjästä ja rajattomuudesta. Tai ehkä sittenkin rajallisuudesta. Tai ehkä paremminkin ihmisistä itsestään ja toisistaan. Tämä työpaja onkin olemisen paja ja katsotaan mitä siitä syntyy. 

Joni Ihanus&Katherine Barck, tanssijat ja yrittäjät

Unelmat kantavat – Tanssin ja yrittämisen tarinansa tulevat meille kertomaan upea tanssi- ja yrittäjäpari Joni Ihanus&Katherine Barck. Tanssi on molemmille heille suuri intohimo ja rakkaus – ja silti on taidettava työ kuin työ, jotta unelmaansa pääsee toteuttamaan. Sata lasissa, aina täysillä -asenne kuvaa heidän tekemistään. Joskus kuitenkin on kerättävä oppinsa kuuluisista hiestä ja kyynelistä. Sellaista on työ tanssien.

Tervetuloa Joni&Katherine Lead&Live tiimiin herättämään meidät kaikki potentiaaliimme ja kannattelemaan omia unelmiamme.

Joni Ihanus & Kathrine Barck 
Tanssikoulu TanssiKymppi

Marja-Liisa Järvinen, asianajaja ja hyvän hallinnon kehittäjä

Marja-Liisa tunnetaan yritysjurdiikan kokeneena asiantuntijana, joka on aina ajassa kiinni. Hän tutkii intohimoisesti uusia malleja ja menettelytapoja, kuinka hyvää hallintoa ja liiketoimintaa sekä ihmisten osaamista kehitetään yhä läpinäkyvämmin, tehokkaammin ja vaikuttavammin. Digitaalinen maailma on tullut yritysten ja yhteisöjen johtamiseen ja kehittämiseen. Hän pohtii kanssamme workshopissa miten juridiset mallit ja hyvä hallinto sekä ihmisten osaamisen hyödyntäminen – ja hyvinvointi – edistyvät nyt ja tulevaisuudessa digitaalisen osaamisen ja palvelujen, tekoälyn ja avoimen lähdekoodin kautta. 

Anitta Niskanen, yrittäjä ja trendsetteri

Anitta tunnetaan kauppiaana, yrittäjänä, visualistina ja trendsetterinä sekä elävän kaupunkikeskustan vaikuttajana. Hän on toiminut pitkään perinteisenä kivijalkakauppiaana, omaa palvelukonseptiaan ajan mukana aktiivisesti muuttaen – kasvollisena yrittäjänä. Lead&Live -tapahtumassa Anitta jakaa omaa tarinaansa – Lead&Live -polkuaan – ja oppejaan vuorovaikutuksellisessa workshopissa, jossa myös sinä osallistujana pääset mukaan tarinaan. 

www.yellowclothes.fi

SkillD Company Dancers

Kuva: Eija Jokilahti Photography 

SkillD Company on Jyväskylässä 2017 perustettu tanssin ohjelmapalvelu, jossa häärää 11 osakasta. Osuuskunta tuottaa uudenlaisia tapahtumia ja haluaa olla innovatiivinen edelläkävijä. Tanssitapahtumat voivat yhdistää myös alueen eri toimijoita. 

SkillD Company on tuotteistanut  SkillDco-tanssileirit Jyväskylässä ja rakentanut vahvan pohjan myös valmennusryhmätoiminnalleen. Oppilaiden tavoitteena on kasvaa yhteisöllisessä ja positiivisessa, itsetuntoa vahvistavassa ilmapiirissä, vahvoiksi ja luonteviksi esiintyjiksi. SkillD Company haluaa olla kodin rinnalla lasten ja nuorten tuki ja ohjata nuoret uskomaan omiin kykyihinsä, mielipiteisiinsä ja visioihinsa. 

Tänä vuonna SkillD Company lanseeraa PRO -ryhmän!  Se on myös nuorille esimerkki vision toteuttamiseesta pelottomasti ja ammattitaitoisesti.  Jäsenet ovat harjoitelleet yhdessä vuosien ajan. Jokainen on oman vivahteensa mukainen persoonallinen tanssija ja  kaikkia yhdistää vahva tanssitekninen tausta sekä tanssin ammattilaisuus eri tanssilajien parissa.

Lead & Life –tapahtumaan ryhmä tuo teoksen SET!

SET on koreografi Samuli Emeryn järjestämä lavallinen kohtaaminen. Sen universaalina kielenä toimivat liike ja rytmi. SET on ryhmä, joka asettautuu uuteen hetkeen ja uuteen tilaan, uudelleen ja uudelleen. SET istuutuu, muttei vaikene.

SET

sarja, setti, seura, ryhmä, joukko, kokonaisuus, yhdistelmä, asento, lavastus, kulissit, esitys, peli

virittää, säätää, laskea, valita, määrätä, laittaa, asettaa, sijoittaa, suuntautua, säveltää

sovittu, sijoitettu, määrätty, tietty, vakiintunut, kiinteä, valmis

 


Anu Manner, nuorten ja resilienssivalmentaja

Anu on syntyperäinen kainuulainen. Hiphoppari, yrittäjä, visionääri, tiimivalmentaja, nuorten ja resilienssivalmentaja – sekä äiti. Tiimiakatemialaisuus ei ole karissut Anulta kauppatieteiden maisteriopintojenkaan jälkeen. 

Anu toimii yrittäjänä omassa Zestmark-yrityksessään ja tiimivalmentajana Tiimiakatemiassa. Anun missio on auttaa ihmisiä rakentamaan omannäköistä tulevaisuutta ja tekemistä, jossa koko potentiaali on käytössä. 

Sitku ja mutku eivät ole kuuluneet Anun sanavarastoon. “Zest” tarkoittaa tujausta joka saa muut maut esiin. Näissä Lead&Live kaverikemuissa Anu on luvannut toimia mieluisassa roolissa. Hän tahdittaa koko tapahtuman tiimirytmiä Zestinä DJ:nä. 

Olemme valtavan iloisia kun saimme Anun mukaan Lead&Live -tiimiin. Juuri oikea tujaus kainuulaista sopii hyvin tähän joukkoon. Mitä Sinä toivoisit kuulevasi Anulta?

www.zestmark.fi 

 

Olemme kutsuneet ohjelmaan mukaan kiinnostavia Johdattelijoita, taitavia fasilitioijia, upeita tarinankertojia, liike-elämän osaajia ja vaikuttajia. Osallistujana pääset luennoilla ja workshopeissa työstämään sinulle ajankohtaisia teemoja.